Látnivalók és programok Harkányban és környékén

Látnivalók és programok Harkányban és környékén

Harkány és környéke bővelkedik szebbnél szebb látnivalókkal. Harkány nyugodt belvárosa, rendezett parkjai  a Siklósi vár mesebeli falai a Villányi borvidék szemet gyönyörködtető lankái ezer szállal fűződnek össze. Ezeket a csodálatos helyeket szeretném bemutatni, üdülésükhöz hasznos tanácsokkal szolgálni.
Engedje meg, hogy elkalauzoljam különleges, egyedülálló vidékünkön.

Béda Pál
szállodavezető

Harkány és a Harkányi gyógyfürdő bemutatója

Sok ember már tapasztalta a harkányi gyógyüdülés testet és lelket feltöltő erejét. Ismerje meg Ön is Harkány és a harkányi gyógyfürdő varázsát, történetét. A következőkben a harkányi gyógyvíz összetételéről, javallatáról, a medencék hőfokáról, a fürdő nyitva tartásáról olvashat a tisztelt Látogató.


Siklós-Siklósi Vár-Thermal-Spa Siklós

Vidékünkre érkezve már messziről kiemelkedik környékünk koronája a Siklósi Vár. Elevenítse fel gyermekkorának kedves emlékeit, a Tenkes Kapitány sorozat helyszíneit, jeleneteit. 2011.05-től látogatható a vár megújult  keleti és déli szárnya érdekes kiállításokkal, látnivalókkal.
A várlátogatás után a vár tövében várja a Siklósi Thermál Spa wellnessfürdő.


Máriagyűd kegy és zarándokhely

Máriagyűd fontos állomása a vallásos, lelki békét keresőknek. Már rómaiak kora  óta imádkozóhely. A tenkes hegy oldalán magasodó bazilika, az ország egyik legnevezetesebb búcsújáró helye, melynek XVI. Benedek pápa 2008-ban basilica minor címet adományozott.


Villány-Siklósi Borút

A Villány – Siklósi Borút Egyesület  9. parancsa
Legyél annyira egyedi, mint amennyire a Kárpát-medence déli részén, mediterrán behatásokkal átitatva a termőhelyed is az, ne légy mediterrán, ne légy kontinentális, de élvezd, hogy ezek keveréke olyannyira egyedi vörös és fehér borokat, dűlőiddel játszva teljes termékskálát tud előállítani, ami csak Villány sajátja.


Pécs és környéke

Pécs a kulturális sokszínűség városa. Érdekes emberek, múzeumok, programok, látnivalók várják. Tekintse meg a pécsi múzeumok listáját, nyitva tartásukat!
Tartalmas tanulságos kirándulás a 2000 éves városba, ahol a múlt és a jelen is tartogat látnivalót.


Tanösvények, természettúrák

Harkány és térsége a Duna Dráva Nemzeti Park területén helyezkedik el. Változatos élőhelyeket ismerhet meg a szinte érintetlen vízparttól a hegyi lejtőkön keresztül a barlangokig. A zöld környezet, jó levegő felfrissíti, feltölti. Szállodánk személyzete az útvonalakról pontos tájékoztatást nyújt. Tekintse meg túra ajánlatainkat!


Kirándulás az Ormánságba

Az Ormánság visszaadja a régi vidéki, falusi Magyarország hangulatát.
Bepillantást tehet az itt élő emberek életébe, megismerheti művészetüket
a református templomok fakazettás festményein keresztül. Szép tájaival,
kisforgalmú útjaival ideális kerékpáros túrahelyszín.


Mohács és Szigetvár

A magyar történelem nagy helyszínei Mohács és Szigetvár. A mohácsi
történelmi emlékpark és a szigetvári vár emléket állít a hősöknek.
Emellett busómúzeum és hangulatos belváros várja.

Friss programok

2017.04.27