Március 15. Harkányban 3 éjszaka – Ametiszt Hotel Harkány

Március 15. Harkányban – gyógyfürdéssel és wellnessel

A Március 15. Harkányban csomag tartalma:

  • Szállás félpanzióval,
    ami bőséges svédasztalos reggeli és étlapról választható 3 fogásos vacsora,
  • fejenként 1 db egész napos belépő a Harkányi Gyógyfürdőbe amivel a fürdő összes medencéjét használhatja,
  • a gyógyfürdő wellness részlegének korlátlan használata, szauna, pezsgőfürdő, gőzkabin,
  • üdvözlőital, az italválasztékunk teljes választékából,
  • Harkány kártya, sok kedvezmény a gyógyfürdőbe és a környék múzeumaiba
  • ingyenes parkolás,
  • wifi
Ára:
2017.03.12 – 2017.03.15. 30.760.- Ft/fő Egyágyas felár: 10.500 Ft

Megrendelem most »

Kiegészítő szolgáltatások:

Ebéd: 1700.- Ft
Fürdőköpeny használat: 2.000 Ft/db
Kerékpár bérlés: 2.000 Ft/alkalom vagy 900.- Ft/óra
Garázs bérlet: 1.500 Ft/ nap
Drávai hajózás: 2.000 Ft
Kerti nyugágy használata ingyenes.
A vezeték nélküli internet használata ingyenes.

Töltse a Március 15-i ünnepeket Harkányban!

Március 15.  az 1848-as forradalom évfordulója, nemzetünk egyik legjelesebb ünnepe! Hőseink bátorságáról, tetteik nagyságáról méltón emlékezzünk idén tavasszal is. A harkányi gyógyfürdést kösse össze környékünk történelmi emlékeinek megismerésével.

Környékünk éghajlatára jellemző a szokásosnál hamarabb megérkező tavasz. Ha szerencsénk lesz, részese lehet ebben.

Az Ametiszt Hotel barátságos, családias hangulata, rendezett, mediterrán jellegű környezete és márciusban éledező kertje ideális környezetet jelentenek egy kellemes kikapcsolódáshoz. Az ünnepi csomag tartalmazza minden napra a svédasztalos reggelit. A félpanzió minden nap 12:00 és 20:30 között bármikor elfogyasztható a szálloda éttermében. A bőséges 3 fogásos étkezést szabadon tudja összeállítani a teljes étlapunkról.

A csomag tartalmát képező egész napos fürdőbelépővel igénybe veheti a híres Harkányi Gyógyfürdő több, különböző hőfokú gyógyvizes medencéjét, melyek az egészséges testnek és a fáradt léleknek is egyaránt kellemes ellazulást nyújtanak.

 

Környékünk 1848-as történelmi kötődései:

1848-ban a Villányi hegység lábánál fekvő Nagyharsány Táncsics Mihályt akarta képviselőnek megválasztani. A nincstelen Táncsicsnak erre azonban semmi esélye nem volt. Ekkor Tarnóczy Dániel, Nagyharsány főbírája, birtokainak felét Táncsicsnak ajándékozta, így juttatva őt képviselőséghez.

1728-1849- között a Siklósi vár, és a hozzá tartozó birtokrendszer részeként Harkány a Batthyány család tulajdonában volt. Batthyány Kázmér aktív szerepet vállalt a reformmozgalomban, és a 1848-as eseményekben.

1848. április 22-étől Baranya vármegye főispánja, majd kormánybiztosa lett. Önkéntesként részt vett a délvidéki harcokban. Szeptemberben Mohácson népfelkelést szervezett és csapataival több ütközetben megtisztította a Dráva–Duna szögét Jellasics utóvédként hátrahagyott csapataitól. Október 22-én önkéntesei élén bevonult az eszéki várba, az ingadozó várparancsnok, Jovics István vezérőrnaggyal szemben biztosítva ezzel a várőrség magyar alkotmányhoz való hűségét. 1849 februárjától Szeged központtal a Kiskunság, Szeged, Szabadka és Zombor teljhatalmú polgári és katonai kormánybiztosává nevezték ki. A minőségében kiváló politikai érzékről tett tanúbizonyságot, határozott, de mérsékelt intézkedéseivel magalapozta Perczel Mór bácskai harctéri sikereit. Március 22-én részt vett a szőregszentiványi ütközetben. Április 2-ától május 2-áig országos kormánybiztossá nevezték ki, majd Szemere Bertalan kormányában külügyi, egyúttal ideiglenesen földművelés-, ipar- és kereskedelemügyi miniszter lett. Május 7-e és július 16-a között a kormányzói rendeletek ellenjegyzésének jogát is gyakorolta a távollévő hadügyminiszter helyett.

1987-ben, születésének 180. évfordulóján a montmartre-i temetőből hazahozták földi maradványait, s a siklósi vár kápolnájának családi kriptájában helyezték örök nyugalomra.

www.harkanyfurdo.hu
www.siklosivar.hu

Március 15. Harkányban

Frissítve: 2016.09.14.